Menu
 

Over ons

Tappunt is hét lekkerste flammkuchen en speciaalbier café in het hartje van Den Bosch.

Flammkuchen

De oorsprong van de flammkuchen ligt in de Elzas. Het verhaal achter de flammkuchen gaat terug naar de tijd van de belangrijke Alsace bakkers. Zij gebruikten overgebleven deeg als proefdeeg om de temperatuur van de door hout gestookte broodoven te controleren. Dit om het brood voor de volgende dag op de juiste temperatuur te kunnen bakken. Was de temperatuur te hoog? Dan vatte het dunne deeg vlam. Hier komt de naam flammkuchen, letterlijk brandende taart, vandaan. Men vond het zonde om deze dunne, knapperige bodem weg te gooien. Per toeval ontstond de bekende ‘Elzasser Flammkuchen’ met crème fraîche, uien en spek.

Speciaalbier

Wist je dat de term speciaalbier officieel niet bestaat? Het wordt eigenlijk alleen in ons land gebruikt om aan te geven dat je geen pils drinkt, maar ‘echt’ bier. Bij Tappunt hebben we meer dan 100 verschillende soorten ‘echt’ bier op fles en 10 bijzondere bieren, zoals seizoensbieren, op de wisseltap. Vind je het moeilijk om het juiste biertje te kiezen? Maak dan gebruik van ons unieke smaakprofiel. Kies voor een biersoort die aan jouw eisen voldoet of ga juist voor het onbekende en laat je verrassen door één van onze medewerkers.

Flammkuchen + speciaalbier = Tappunt

Flammkuchen en speciaalbier gaan dus perfect samen. Flammkuchen + speciaalbier = Tappunt. Wij zijn zes dagen per week geopend voor lunch, diner en om te borrelen. Speciaalbier drinken en lekker eten in het gezelligste speciaalbier café in Den Bosch. Kom gewoon langs, want er is altijd wel een plekje vrij.